Adrian Valentin Lupu

„Dopajul nu are ce să caute în artele marţiale, unde ne bazăm pe onestitate, fair-play, urmăm calea Budo-ului..”

– Bună ziua!

– Bună ziua, Cătălin!

– Cine sunteţi dumneavoastră?

– Numele meu este Valentin Lupu şi sunt profesor de Educaţie fizică şi Sport la CSS Roşiorii de Vede, pe catedra de Judo. În paralel, sunt antrenor de Karate Kyokushin, la secţia CS „Atac”, la care sunt membru fondator.

– Ce stil de lupte aţi practicat?

– Am făcut arte marţiale încă din copilărie şi am îmbrăţişat aceste două arte marţiale, diferite din punct de vedere al conţinutului, judo şi karate, dar care se completează foarte bine.

– Care vă sunt performanţele sportive obţinute pâna în prezent?

– Avem peste 20 de medalii câştigate la nivel naţional, copii şi juniori, sportiv selectat la lotul naţional şi participant la campionat european, plus alte multe medalii câştigate la cupe de nivel naţional sau zonal.

– Cine v-a fost primul antrenor?

– Primul meu antrenor a fost preşedintele actual al CS „Atac”, domnul Liviu Nanu, cu care am studiat wushu-kung fu.

– După ce modele v-aţi ghidat în cariera dumneavoastră?

– Am mai multe modele demne de urmat, atât din punct de vedere sportiv, cât şi din punct de vedere moral, aş vrea să îi nominalizez pe Liviu Nanu, preşedintele Clubului „Atac” şi prietenul meu, şi pe Nicolae Stoian, multiplu campion european de karate kyokushin, coleg de facultate şi prieten, dar lista este mult mai lungă.

– Ce amintiri vă leagă de debutul dumneavoastră în sport?

– Fiecare participare cu copiii la un concurs reprezintă o amintire, dar şi stagiile la care am participat sau care au fost organizate la nivelul clubului nostru, au avut un impact puternic.

– Cum se numeşte clubul unde dumneavoastră sunteţi antrenor?

– Clubul sportiv „Atac”, un club particular care trăieşte din voinţa noastră, a copiilor, şi bineînţeles a părinţilor. Clubul este afiliat la Federaţia Română de Tir cu Arcul, Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact şi la Federaţia Română de Atletism.

– Care sunt sportivii cu rezultate bune şi foarte bune la competiţiile de profil?

– Tulică Claudiu – campion naţional de juniori, membru al lotului naţional şi participant la CE de karate kyokushin, Paraschiv Diana – locurile 1 şi 3, Coman Andrei – locurile 1 şi 2, Urs Cătălina – locul 3 de două ori, Popa Vlad – locul 3, Velicu Ovidiu, Popescu Cătălin – locurile 3, Predoi Alexandru – locul 1, toate acestea la Campionatul Naţional.

– Care este părerea dumneavoastră despre corectitudinea arbitrajului?

– În general nu am avut probleme cu arbitrajul, greşeli intervin în orice decizie, dar a greşi este omeneşte.

– Ce planuri aveţi pe linie sportivă în acest an?

– La secţia de karate ne concentrăm pe Campionatul naţional pentru copii, vom organiza şi noi o Cupă pentru sportivii Clubului şi asteptăm cu interes stagiul de vară…

– Ce părere aveţi despre dopaj?

– Dopajul nu are ce să caute în artele marţiale, unde ne bazăm pe onestitate, fair-play, urmăm calea Budo-ului, aşa că….

– Vă mulţumesc pentru interviul acordat!

– Mulţumesc şi eu pentru interesul manifestat faţă de un club fraged, dar ambiţios!

Daca ti-a placut articolul dai share sau like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *