Aurel Baciu

„Fiecare om poate şi trebuie să fie puternic”

 

– Bună ziua! Cine sunteţi dumneavoastră?

– Sunt  Aurel Baciu,  preşedintele Asociaţiei Club Sportiv „Prietenia”. Activez în sport din anul 1991, la A.S. „Vagonul” Caracal, C.S „Progresul” Caracal, actualmente la ACS „Prietenia”. Sala este situata în Caracal, pe Str. Colonel Pop  Nr 18 (Aleea Teilor).

– Când a luat naştere Asociaţia Club Sportiv „Prietenia”?

– Asociaţia Club Sportiv „Prietenia” a fost fondată în anul 2002, atestată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Sportului cu toate ramurile de sport (61 de ramuri).

– Ce ne puteţi spune despre performanţele sportive?

– Ne putem lăuda cu performanţe sportive la culturism, prin Nicolae-Dragoş Corcoveanu, medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de Juniori, Victor Barbu – locul 4 la Campionatul Naţional de seniori. În skandenberg: Deca Alex – locul 3 la C.N, Plopeanu Cristian – locul 3 la C.N, Radu Bojică – locul 2, ambele braţe, Neda Cristian – locul 3, ambele braţe, Aprodu Cătălin – locurile 2 şi 3, Dumitru Teodor, locul 2,  şi C.N Petcan Marius, la categoria grea. Aceste rezultate sunt obţinute la juniori, urmând ca, pe măsură ce creştem, să abordăm şi senioratul.

– Cum aţi început?

– Clubul „Prietenia” este costruit pe baza unei prietenii de o viaţă a unor iubitori ai sportului. În copilărie îi admiram pe cei mari care făceau sport şi ştiam că le voi călca pe urme. Îi pot menţiona aici de fratele meu, Baciu Octavian, dotat cu un fizic impresionant şi o mare capacitate de muncă (culturism şi box), Iliescu Lucian, un trup parcă sculptat în bronz, cu un ten de atlet african (box, lupte, culturism), Floricel Marius, un tip inteligent, pasionat de a învăţa, dar şi de sport, cu o fibră musculară foarte vizibilă (culturism şi karate). Aceştia sunt doar câţiva din Boldenii mai mari ca mine, de la care eu m-am inspirat. După Revoluţie, împreună cu Iliescu Cristian, Tudorel Buzatu, Ionel Boghiu, Chera Cristian, am fondat prima sală de culturism, în incinta stadionului din Caracal. De-a lungul anilor, am evoluat, paricipând la competiţiile de zonă şi cele naţionale, la culturism, dar am avut curajul să organizăm şi competiţii.

– Cum v-a venit ideea de a organiza competiţii?

– Am văzut că alţii nu se implică, iar eu, având o caracterizare de la profesorii de şcoală de bun organizator, am hotărât să mă implic şi în asta, astfel că au rezultat o serie de competiţii. În anul 2009, am hotărât, împreună cu Dragoş Corcoveanu, să organizăm şi competiţii de skandenberg, astfel că s-au derulat 4 ediţii: CUPA ROMANAŢIULUI, care s-au bucurat de succes, ultima fiind o competiţie internaţională.

– Am înţeles că aveţi o sală?

– Da, într-adevăr, din anul 2002, construim o sală de sport, cu ajutorul mamei mele, Maria Baciu, şi cu sprijinul în muncă al prietenilor. Astfel am realizat acest spaţiu. Clubul Sportiv „Prietenia” se poate mândri cu o sală special destinată sportului, în suprafaţă de 320 mp, aparatură multiplă şi diversificată, unde se pot antrena sportivii.

-La sala dumneavoastră vin şi alţi doritori de sport? 

– Da, vin foarte mulţi să joace tenis de masă, să facă kickboxing, gimnastică aerobică, dar şi recuperare medicală. Oamenii sunt foarte mulţumiţi, pentru că sunt asistaţi permanent şi rezultatele apar imediat.

– Până acum aţi vorbit doar de realizări, aveţi şi neîmpliniri?

– La această întrebare, nu îmi vin în minte decât împlinirile. Am un regret pentru cei care cred că nu se poate. La mine totul se poate, optimismul meu vine din educaţia pe care am primit-o şi pe care, la rândul meu, o transmit urmaşilor mei.

– Sună poetic, aveţi un poet preferat?

– Da, Tudor Arghezi.

-Trecem acum în literatura din sport, sau rămânem la ceea ce ştim să facem mai bine?

– Vă rog să-mi permiteţi să rămân angrenat în sport şi, apropo, am o problemă mare cu cei care trebuie sa arbitreze orice competiţie.

– Aveti un mesaj pentru arbitri?

– Am şi un mesaj, şi un îndemn. Îi îndemn să afle ce înseamnă să fii un arbitru, iar mesajul este următorul: Fiţi atenţi, domnilor, de dumneavoastră depinde viitorul unui copil care s-a antrenat din greu, sperând că va fi bine arbitrat!

– Nu aţi vorbit prea mult despre dumneavoastră.  Ce ne mai puteţi spune?

– Consider că faptele trebuie să vorbească, ele sunt cele care caracterizează omul. Sunt născut în anul 1971, în comuna Rotunda, judeţul Olt, am urmat Şcoala Generală nr. 5, cu clasele I-VIII, Liceul Agricol – promoţia 1989, stagiul militar 1989-1991, la Marina Grănicerească, Şcoala de Antrenori – promoţia 1994, Colegiul Universitar – 1999, în cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, „Spiru Haret”, Bucureşti. Sunt căsătorit, din anul 1996, cu Ileana Daniela Baciu, şi avem împreună o fetiţă, pe nume Adela Teodora.

– Aveţi planuri de viitor?

– Am planuri de viitor, pentru că numai aşa mă simt angrenat într-o activitate.

– Aveţi un motto în viaţă?

– Dacă altul poate să realizeze un lucru, şi eu pot!

– Un mesaj pentru cei care citesc aceste rânduri?

– Chiar dacă plagiez: „Fiecare om poate şi trebuie să fie puternic” (Ben Weyder).

Daca ti-a placut articolul dai share sau like:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *